Breathwork

Adem jezelf in het hier zijn

Ademwerk (breathwork) kent een heel spectrum aan diverse technieken en methoden, van heel langzaam en zacht, ontspannen ademen tot diep en intens proceswerk, waarbij de adem als tool wordt gebruikt.

Mijn focus ligt voornamelijk op Conscious Connected Breathwork.

Conscious Connected Breathwork (CCB) is een ervaringsgericht gebied van studie en praktijk dat gebruik maakt van bewust verbonden ademhaling en body-mind technieken om de fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveaus van ons bewustzijn te ondersteunen.

– Sommige scholen van CCB werken therapeutisch.

– Er zijn verschillende scholen voor CCB inclusief maar niet beperkt tot; Rebirthing, Holotropic Breathwork, Integrative Breathwork, Clarity Breathwork, Shamanic Breathwork en Transformational Breath®.

– De nadruk die gelegd wordt op verschillende onderdelen van de sessie, alsook verschillende theoretische en spirituele kaders, bepalen het onderscheid tussen de verschillende scholen van CCB.

Integrative Somatic Breathwork is een manier van werken met de adem door het gebruik van awareness, regulatie en somatische oefeningen om het ademhalingssysteem te optimaliseren en een open en verbonden adempatroon te bevorderen. Het zorgt voor integratie en transformatie van trauma, onderdrukte gedachten/overtuigingen en onverwerkte emoties. Het stelt mensen in staat om zich (opnieuw) te verbinden met hun eigen kracht en potentieel voor een beter fysiek, emotioneel en psychisch welzijn.

Fysiek

Openen van beperkte ademhalingspatronen. Ontgift de cellen, geeft meer energie, balans en loslaten van spanningen in het lichaam.

Mentaal & Emotioneel

Verhelderen en integreren van onderdrukte gedachten, overtuigingen en trauma’s uit het verleden. Transformatie van mentale en emotionele blokkades.

Spiritueel

Verbinding maken met wie je echt bent. Inzichten krijgen en een groter gevoel van bewustzijn en waarneming.

 

LET OP: Geen van mijn diensten zijn gelijk aan psychotherapie of zijn een vervanging voor gekwalificeerde geestelijke gezondheidszorg. Dit is geen medische praktijk. Als je lijdt aan een ernstige aandoening of als je medicijnen gebruikt, bespreek dit met je arts.

Voordelen

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat middenrifademhaling een efficiënt hulpmiddel is en bijvoorbeeld bepaalde symptomen of aandoeningen kan verbeteren:
✓ Stress
✓ Burnout / depressie
✓ Astma
✓ Paniekaanvallen
✓ Angsten en fobieën
✓ Hartaandoeningen
✓ Chronische vermoeidheid
✓ Onvruchtbaarheid
✓ Spijsverteringsproblemen
✓ Hoge bloeddruk
✓ Hoofdpijn / migraine
✓ Slapeloosheid
✓ Verslavingen
✓ Anaerobe ziekten

Conscious Breathwork (Bewust Ademwerk) is zeer effectief en …

✓ Vermindert piekeren en angsten
✓ Verbetert het bewustzijn van zelf-saboterende patronen
✓ Integreren van trauma’s uit het verleden
✓ Loslaten van emotionele blokkades
✓ Verhoogt de levensvreugde
✓ Vermindert depressieve en negatieve emoties
✓ Verbetert zelfvertrouwen en eigenwaarde
Verbetert de relatie met jezelf en met anderen
✓ Geeft je meer energie

Ademsessies zijn veilig en geschikt voor alle doelgroepen: baby’s, kinderen, jongeren, volwassenen, zwangere vrouwen en ouderen. De voordelen van ademwerk zijn voor iedereen en niet alleen voor mensen met ademhalings- of emotionele problemen.

 

Sommige richtlijnen en contra-indicaties moeten worden vermeld en opgevolgd. Link naar IBF.